15 april: Albers Alligator kiest voor zonnepanelen

Zonnepanelen_Albers-Alligator_web

Wethouder Lara de Brito opent de installatie van Albers Alligator in bijzijn van directeur Ronald Edel en zijn kinderen.

Het bedrijf Albers Alligator, gevestigd op de Nude in Wageningen, investeert fors in duurzame energie en plaatst 648 zonnepanelen op het dak. De jaarlijkse opbrengst van dit zonnestroomsysteem van 175 kWp staat gelijk aan het gemiddelde elektriciteitsverbruik van 50 huishoudens. Afgelopen vrijdag heeft wethouder Lara de Brito de zonnestroominstallatie feestelijk geopend en haar waardering geuit richting Ronald Edel, directeur van Albers Alligator. De gemeente Wageningen wil in 2030 klimaatneutraal zijn en om deze doelstelling samen te bereiken zijn bedrijven die investeren in duurzaamheid, zoals Albers Alligator, onmisbaar.

 

Met een totaalvermogen van 175 kWp is het zonnestroomsysteem een van de grootste systemen in Wageningen volgens Rogier Coenraads, projectleider van Stichting Zonne-energie Wageningen. “Wij willen Albers Alligator van harte feliciteren met de ingebruikname van deze mooie zonnestroominstallatie”, aldus Rogier Coenraads. Felicitaties gingen ook uit naar Martin Ruiter van Qing Sustainable, verantwoordelijk voor de begeleiding van de realisatie, en Allard Dijkstra van Atama, het bedrijf dat het zonnestroomsysteem op het dak van Albers Alligator heeft geplaatst. De opbrengst van de zonnepanelen is via een monitoringsysteem op elk moment van de dag te volgen.

 

Een korte video van de zonnestroominstallatie van Albers Alligator:

 

 

Print Friendly

    Comments are closed.