25 april: Stem op Wageningen Solar City 2013!

 

Gemeente Wageningen is genomineerd voor Solar City 2013! Deze zonnige award wordt toegekend aan een gemeente voor haar vooruitstrevende rol in de ontwikkeling van zonne-energie in Nederland. Nadat Den Haag en Rotterdam in respectievelijk 2011 en 2012 de award wonnen, maakt dit jaar ook Wageningen kans op deze felbegeerde titel. Het publiek kan stemmen via deze link.

 

Meer informatie over de beoordeling van de jury vindt u in het nieuwsbericht ‘Goeree-Overflakkee, Leeuwarden en Wageningen genomineerd voor verkiezing tot Solar City 2013′.

 

 

Positief oordeel jury

Een vakjury heeft na beoordeling van een groot aantal aanmeldingen drie gemeenten genomineerd: Goeree-Overflakkee, Leeuwarden en Wageningen. Het oordeel van de jury over Wageningen was zeer positief: “Wageningen kent niet alleen een hoge zonnepaneeldichtheid, maar bevindt zich ook erg dicht bij de burger. Niet alleen de informatiebijeenkomsten met bewoners die de Stichting Zonne-energie Wageningen bijvoorbeeld organiseert, maar vooral ook door de diversiteit van de initiatieven. Wat de jury bijzonder waardeert is dat Wageningen ook actief marktbelemmeringen aanpakt, zoals de salderingsproblematiek en de ‘split incentive’. Dit laatste is de belemmering bij huur dat de vastgoedeigenaar de investering in zonnepanelen doet, maar de vruchten daarvan -in de vorm van een lagere energierekening- voor de huurder zijn. Wageningen werkt in diverse projecten aan het oplossen hiervan.

Wageningen Solar City

Wethouder klimaatbeleid Lex Hoefsloot is zeer verheugd over de nominatie voor de Solar City award. “Wageningen heeft de ambitie om klimaatneutraal te zijn in 2030. Zonne-energie speelt daar een heel belangrijke rol in. Er gebeurt veel in de stad op dit gebied; je hoeft maar door de stad te fietsen en overal zie je tegenwoordig zonnepanelen. Het is een eer om genomineerd te worden voor deze zonnige titel. We hopen dan ook dat veel mensen op ons stemmen zodat Wageningen de mooie titel ‘Solar City 2013’ mag dragen.”

 

Ook Stichting Zonne-energie Wageningen is blij met de nominatie. Sinds haar oprichting in 2011 werkt deze stichting hard aan het stimuleren van zonne-energie in Wageningen voor zowel particulieren als bedrijven en instellingen. Projectleider Rogier Coenraads licht toe: “We merken dat zonne-energie leeft in de stad. Dat is goed zichtbaar wanneer je door de stad loopt, maar ook achter de schermen gebeurt veel. Nieuwe samenwerkingsverbanden worden opgezet, nieuwe modellen en concepten uitgewerkt en er wordt gelobbyd voor betere voorwaarden vanuit de Rijksoverheid. Het is een erg mooie erkenning dat Wageningen genomineerd is voor ‘Solar City 2013’!”

Stem op Wageningen!

Naast de jury, kan ook het publiek mede bepalen wie van de drie genomineerde gemeenten de felbegeerde titel ‘Solar City 2013′ bemachtigt. Helpt u ons mee? Stemmen kan direct via deze link. U kunt één keer stemmen per emailadres. Ook uw collega’s, partner, kinderen, buren, familie en vrienden nodigen we van harte uit te stemmen op Wageningen als Solar City 2013!

 

Alvast heel hartelijk dank voor uw stem!

 

Print Friendly

    Comments are closed.