28 maart: Zonnig Wageningen groot succes – Wageningen ook zonnig in 2013

Icoon Zonnig WageningenIn de lente van vorig jaar startte Stichting Zonne-energie Wageningen de actie Zonnig Wageningen: een aantrekkelijk aanbod voor de aanschaf en installatie van zonnepanelen voor inwoners van Wageningen. De actie liep van mei t/m oktober 2012 en bleek een groot succes: maar liefst 130 huishoudens in Wageningen hebben op deze manier zonnepanelen aangeschaft. Met de installatie van 1272 zonnepanelen met een gezamenlijk vermogen van meer dan 300 kWp, is het straatbeeld van Wageningen voorgoed veranderd. Dit is goed zichtbaar als je door de stad fietst: overal zie je tegenwoordig zonnepanelen op de Wageningse daken.

 

De actie Zonnig Wageningen 2012 bestond uit een aanbod voor een compleet zonnestroomsysteem bestaande uit zonnepanelen, omvormer en overige materialen en was inclusief installatie, tegen een aantrekkelijke prijs. In totaal kwamen er 260 aanmeldingen binnen voor de actie, waarvan de helft daadwerkelijk tot aanschaf is overgegaan. Voor een dergelijke actie is dit een zeer hoog percentage; gemiddeld ligt dit op circa 30%. De meeste aanmeldingen kwamen van huishoudens, maar ook een aantal zzp-ers en bedrijven hebben via de actie zonnepanelen aangeschaft. “Stichting Zonne-energie is verheugd over het succes van de actie Zonnig Wageningen. Dit laat zien dat zonne-energie leeft onder de inwoners van Wageningen en dat zij graag op een duurzame manier hun eigen energie opwekken,” aldus Rogier Coenraads, projectleider Stichting Zonne-energie Wageningen.

Nieuwe informatiebijeenkomsten: Zonnig Wageningen 2013

In navolging van Zonnig Wageningen 2012, organiseert Stichting Zonne-energie Wageningen ook dit jaar informatiebijeenkomsten over zonne-energie voor geïnteresseerde particulieren, bedrijven en instellingen in Wageningen. Deze bijeenkomsten hebben hetzelfde karakter als vorig jaar. Verschillend is echter de wijze van de actie: de Stichting heeft ervoor gekozen om dit jaar niet zelf een leveranciersselectie uit te voeren, maar een beperkt aantal leveranciers de mogelijkheid te geven zich te presenteren op de leveranciersmarkt voorafgaand en na afloop van de informatiebijeenkomsten. Ook zonneboilers komen tijdens de bijeenkomst kort aan bod. De bijeenkomsten worden gehouden op donderdag 11 april en maandag 15 april, vanaf 19.30 uur in de bblthk in Wageningen. Meer informatie >

 

Print Friendly

    Comments are closed.