8 oktober: Thema avond ‘Voortgang Wageningen Klimaatneutraal 2030′

Twee jaar geleden is in Wageningen het proces gestart om in 2030 klimaatneutraal te zijn. Er zijn al grote vorderingen gemaakt. Bijvoorbeeld op het gebied van zonne-energie, maar ook op andere punten is al veel bereikt. Zoals Wageningen Bouwt Duurzaam, duurzaam renoveren, activiteiten Woningstichting en allerlei bedrijven. De oprichting van ValleiEnergie, onze regionale duurzame energiecoöperatie, en het stimuleren van windenergie zijn duidelijke initiatieven vanuit de bevolking. Het festival Lokale Schoonheid (voor een leuk dagje uit hoef je niet ver te gaan) en de ontwikkeling van de coöperatie Lazuur door Buijs (verbinding plaatselijke producent met consument) dragen indirect bij aan klimaatneutraliteit.

Thema avond ‘Voortgang Wageningen Klimaatneutraal 2013′

Transition Town Vallei nodigt u uit voor een thema avond over de voortgang van Wageningen Klimaatneutraal anno 2013. Dit vindt plaats op dinsdag 8 oktober a.s. om 20.00 uur in de Junushoff, bovenfoyer. Toegang is gratis. De avond is financieel ondersteund door gemeente Wageningen.

Programma

Het programma ziet er als volgt uit: vóór de pauze praten de initiatiefnemers van De Woningstichting, zon- en windenergie en de gemeente u bij over de voortgang van hun projecten. Na de pauze is er aan statafels gelegenheid om met hen in gesprek te gaan en meer te weten te komen over deze en andere initiatieven voor een klimaatneutraal Wageningen. Misschien wilt u meedoen met een van de activiteiten. Ook daarvoor kunt u zich bij deze tafels aanmelden. Om 22.15 uur sluiten we de avond af met een drankje.

Praktische informatie

Datum: dinsdag 8 oktober

Tijd: 20.00 – 22.15

Lokatie: Junushoff (bovenfoyer), Plantsoen 3, Wageningen

Organisatie: Transition Town Vallei

Toegang: gratis

 

Print Friendly

    Comments are closed.