Moet ik het plaatsen van zonnepanelen melden aan de energieleverancier of de netbeheerder?

Ja, het is verstandig om zowel bij uw netbeheerder als uw energieleverancier het plaatsen van zonnepanelen te melden. Dit is met name van belang als u een digitale meter heeft. Alleen bij een geschikte ferrarismeter gaat salderen automatisch.

 

U bent verplicht u aan te melden bij uw netbeheerder (in Wageningen is dat Liander) als u gaat terugleveren. Meldt u aan met het webformulier van Liander op de dag dat de zonnepanelen zijn geïnstalleerd. Neem ook zelf de meterstanden op. Liander geeft uw aanmelding door aan energieleveren.nl, administreren uw teruglevering en zorgen ervoor dat uw meterstanden worden uitgelezen of opgenomen. Dit zijn de meterstanden van de hoeveelheid energie die u van het net heeft verbruikt én de hoeveelheid elektriciteit die u heeft teruggeleverd. Deze standen worden doorgegeven aan uw energieleverancier zodat deze kan salderen. Let op: het verrekenen van de teruglevering of het uitbetalen van de terugleververgoeding regelt u dus met uw energieleverancier. Uw aanmelding is geldig vanaf de dag dat u zich aanmeldt en kan niet met terugwerkende kracht plaatsvinden.

 

Wij raden u ook aan om de plaatsing van zonnepanelen te melden bij uw energieleverancier om vragen en onduidelijkheden bij de opname van meterstanden te voorkomen. Na plaatsing van de zonnepanelen zal uw meterstand namelijk lager zijn, hetgeen vragen zal oproepen bij uw energieleverancier. Ook kunt u uw energieleverancier vragen om uw termijnbedrag voor elektriciteit te verlagen.

 

< Terug naar FAQ’s Algemeen

 

Print Friendly

    Comments are closed.