6 oktober: Wageningse Klimaatconferentie

De veranderingen in economie en klimaat vragen om nieuwe manieren van werken en ondernemen. En bieden volop nieuwe kansen en uitdagingen. Wat zijn de kansen en mogelijkheden voor uw organisatie? En voor Wageningen als stad? Op welke wijze kunnen Wageningse organisaties hierbij samenwerken en elkaar versterken?   Op donderdag 6 oktober 2016 verkennen Wageningse bedrijven, instellingen en (burger)organisaties samen deze uitdagingen. De Wageningse Klimaatconferentie informeert, inspireert ... lees verder »

22 april: Nieuwe energie voor zonatlas Gelderland

Provincie Gelderland organiseert samen met Klimaatverbond Nederland op 22 april a.s. een bijeenkomst voor gemeenten en lokale energie-initiatieven. Aan het programma werken mee: Reinier van den Berg (weerman en initiatiefnemer Ecoland.tv), Community of Practice Zon Gelderland, Rogier Coenraads (Stichting Zonne-Energie Wageningen) en Klimaatverbond Nederland. Praktische informatie Datum: woensdag 22 april 2015 Tijdstip: 10:00 tot 12:40 uur Lokatie: Stadhuis gemeente Arnhem, Koningstraat ... lees verder »

9 april: informatiebijeenkomst zonne-energie in de bblthk

In navolging van de succesvolle bijeenkomsten Zonnig Wageningen van de afgelopen jaren, organiseert Stichting Zonne-energie Wageningen ook dit jaar een informatiebijeenkomst over zonne-energie voor geïnteresseerde particulieren, bedrijven en instellingen in Wageningen.   Denkt u na over het plaatsen van zonnepanelen? Kom dan naar onze informatiebijeenkomst op donderdag 9 april! De bijeenkomst heeft hetzelfde karakter als vorig jaar.   Datum en locatie Datum: donderdagavond ... lees verder »

15 mei: Nationaal Zonne-energiedebat 2014

Zonne-­energie in Nederland: vaart houden in de stroomversnelling   Op donderdagmiddag 15 mei 2014 vindt het Nationale Zonne-energiedebat plaats in het Orion gebouw van de Universiteit van Wageningen. Dit debat wordt jaarlijks georganiseerd in het kader van de SolarDays, de landelijke campagne ter promotie van zonne-­energie.   Tijdens het Nationaal Zonne-­energiedebat gaan vertegenwoordigers vanuit de markt, gebruikers, overheid en kennisinstellingen in op de vraag welke kansen ... lees verder »

10 en 14 april: Informatiebijeenkomsten Zonnig Wageningen

  In navolging van de succesvolle bijeenkomsten Zonnig Wageningen in 2012 en 2013, organiseert Stichting Zonne-energie Wageningen ook dit jaar informatiebijeenkomsten over zonne-energie voor geïnteresseerde particulieren, bedrijven en instellingen in Wageningen. Denkt u na over het plaatsen van zonnepanelen? Kom dan naar onze informatiebijeenkomsten op donderdag 10 en maandag 14 april! De bijeenkomsten hebben hetzelfde karakter als vorig jaar.   Datum en locatie Datum:  ... lees verder »

13 maart: Kennissessie Verlaagd Tarief HIER opgewekt

Het kabinet wil met de Regeling Verlaagd tarief de collectieve opwek van elektriciteit stimuleren. Maar hoe werkt deze regeling? Wie heeft er wat aan? En wat levert het op? Tijdens de HIER opgewekt Kennissessie Verlaagd tarief  op donderdag 13 maart in Zwolle krijgt u antwoord op deze vragen, komt u in contact met experts en ervaringsdeskundigen. Rogier Coenraads, projectleider Stichting Zonne-energie Wageningen, verzorgt één van de tafelsessies. Praktische informatie Datum: donderdag 13 maart ... lees verder »

12 februari: Debat Energiek Gelderland

Provinciale Staten van Gelderland gaan graag met u in debat over een actueel thema. Bij het Gelders Debat van 12 februari gaat het over energie en dan met name over andere vormen van energieopwekking dan gebruikelijk. Ook de manier waarop we met energie omgaan, de wensen van de energiegebruikers en de rol van de provinciale overheid komen aan de orde. Hoe energiek is Gelderland eigenlijk? Het debat is live te volgen op de website van Omroep Gelderland. Een belangrijk onderdeel van het debat vormt de twitterwall.  ... lees verder »

4 december: Ingebruikname pilot zonnestroomsysteem Heerenstraattheater

Op woensdag 4 december wordt een zonnestroomsysteem geplaatst op het dak van het Heerenstraattheater in het centrum van Wageningen. De 10 zonnepanelen gaan stroom leveren voor o.a. de projectoren en de verlichting in de drie bioscoopzalen van het Wageningse filmtheater. De zonnepanelen zijn mogelijk gemaakt door een voor Nederland unieke pilot gebaseerd op ‘salderen van onderaf’.         ... lees verder »

20 november: SunDay congres

Op woensdag 20 november vindt de vijfde editie plaats van de SunDay. Dit is hét congres voor de zonne-energiesector in Nederland en Vlaanderen. U kunt onder meer interessante lezingen over de laatste (inter)nationale ontwikkelingen, fundamentele wetenschap, innovaties en noviteiten bijwonen. Verder worden er leerzame parallelsessies gegevens en is er ruimschoots gelegenheid tot ontmoetingen, kennisuitwisseling en informatievoorziening. Presentatie Stichting Zonne-energie Wageningen ... lees verder »

15 november: Evenement HIER opgewekt

Het Evenement HIER opgewekt is hét evenement voor en door lokale duurzame energie initiatieven. Op 15 november 2013 komt iedereen die betrokken is bij lokale energieopwekking bij elkaar in Amersfoort. Initiatieven, VvE’s, gemeenten, corporaties, provincies en serviceverleners. Om te leren, te delen en te ontmoeten.   Vorig jaar organiseerden de HIER Klimaatcampagne, e-Decentraal en de Natuur en Milieufederaties het evenement voor de eerste keer. En met succes. De 650 bezoekers beoordeelden ... lees verder »