Elektrisch vervoer

Zonnepanelen en elektrisch vervoer vormen een ideale combinatie voor bedrijven. Met zonnepanelen kan de accu van een elektrische auto of scooter worden opgeladen, en rijdt uw wagenpark op uw eigen zonnestroom. Naast het positieve imago dat dit uw bedrijf oplevert, is het vaak ook financieel aantrekkelijk.

Elektrische auto

De nieuwe elektrische auto’s op de markt lenen zich bij uitstek voor zakelijk gebruik. Het rijden is zo’n 60 procent goedkoper dan een normale auto en het bereik is voldoende voor het merendeel van de ritten. Bij de aanschaf van een elektrische auto kan bovendien gebruik worden gemaakt van allerlei fiscale voordelen die samen tot zo’n 16 procent van de investering kunnen bedragen. Daarbij zijn elektrische auto’s tevens vrijgesteld van BPM en wegenbelasting (t/m 2015) en hebben ze slechts 4% bijtelling. Lees meer in de Factsheet Elektrische auto en zonnepanelen.

 

Voor elektrische taxi’s en bestelauto’s is subsidie beschikbaar via de landelijke subsidieregeling emissiearme taxi’s en bestelauto’s.

Elektrische bezorgscooter

In de aanschaf zijn elektrische scooters duurder dan normale scooters. Door aantrekkelijke fiscale regelingen en lage verbruikskosten zijn ze uiteindelijk echter veel goedkoper in gebruik. Zo rijdt een elektrische scooter voor slechts 50 cent zo’n 100 km, terwijl dit bij een normale scooter ongeveer 5 euro kost. Dat scheelt een factor 10! Het fiscale voordeel kan oplopen tot zo’n 10% van de aanschafkosten. Ook qua onderhoud zijn elektrische scooters goedkoper, omdat een elektromotor nauwelijks onderhoud nodig heeft. Lees meer in de Factsheet Elektrische bezorgscooters.

 

Print Friendly

    Comments are closed.