Logo-Gemeente-Wageningen_webLogo-Stichting-Zonne-energie-Wageningen_webLogo-Wageningen-Werkt-Duurzaam_web

 

Wageningse Klimaatconferentie op 6 oktober 2016

Voor Wageningse bedrijven, instellingen en (burger)organisaties

 

De veranderingen in economie en klimaat vragen om nieuwe manieren van werken en ondernemen. En bieden veel nieuwe kansen en uitdagingen. De gemeente Wageningen en het Wagenings Ondernemers Contact hebben daarom besloten de handen ineen te slaan en een nieuw samenwerkingsverband aan te gaan op het gebied van duurzaamheid. Wat zijn de kansen en mogelijkheden voor uw organisatie? En voor Wageningen als stad? Op welke wijze kunnen Wageningse organisaties hierbij samenwerken en elkaar versterken? 

 

Op donderdag 6 oktober 2016 verkennen Wageningse bedrijven, instellingen en (burger)organisaties samen deze uitdagingen. De Wageningse Klimaatconferentie informeert, inspireert en initiëert. Zorg dat u erbij bent, want samen maken we Wageningen een duurzame, klimaatneutrale stad! De Wageningse Klimaatconferentie wordt georganiseerd door de gemeente Wageningen en Stichting Zonne-energie Wageningen. Bekijk de visie van wethouder Lara de Brito en wethouder Dennis Gudden op Wageningen als klimaatneutrale stad!

Programma

12.30 uur: Inloop met koffie/thee en markt
13.00 uur: Opening (dagvoorzitter Louise Vet)
13.05 uur: Welkom (wethouder Dennis Gudden en Stephan Brinkmann, Stichting Zonne-energie)
13.15 uur: Presentatie klimaat en economie (Reinier van den Berg, meteoroloog)
13.45 uur: Inspiratie: pitches duurzaam ondernemen (1)
14.00 uur: Workshops
15.00 uur: Pauze en markt
15.45 uur: Inspiratie: pitches duurzaam ondernemen (2)
16.00 uur: Plenaire sessie ‘Het nieuwe Wageningse samenwerkingsverband
16.45 uur: Presentatie duurzaam ondernemen (Rob Boogaard, CEO Interface EMEA)
17.15 uur: Afsluiting
17.30 – 19.00 uur: Netwerkborrel en markt

Sprekers

 

Reinier van den Berg, Meteoroloog

Reinier van den Berg, Meteoroloog
Reinier van den Berg is onder andere bekend van RTL 4 waarvoor hij sinds 1989 het weer presenteert. In publicaties en lezingen benadrukt hij het belang van duurzaamheid en gebruikt hij spectaculaire beelden van extreme weersverschijnselen en de (smeltende) ijskap van Groenland, waarheen hij expedities organiseert. Hij is ambassadeur van Light for the World, Trees for All en Max Havelaar en zit in het wereldteam van het Wereldnatuurfonds. Vorig jaar was Van den Berg één van de oprichters van het themakanaal Ecoland.tv. Daarop zijn zeven dagen per week programma’s te zien over het thema duurzaamheid. Reinier van den Berg is lid van de Denktank Zonne-energie van Stichting Zonne-energie Wageningen en ambassadeur van de Wageningse Klimaatconferentie. Tevens staat hij in de Duurzame Top 100 van Trouw.

 

Rob Boogaard - Interface

Rob Boogaard,
CEO Interface EMEA

Rob Boogaard, CEO Interface EMEA
Interface is wereldmarktleider in het ontwerpen en produceren van innovatieve, modulaire vloerbedekking en was één van de eerste bedrijven die zich publiekelijk committeerde aan duurzaamheid. In 2012 is Interface uitgeroepen tot de duurzaamste grote onderneming wereldwijd en in 2014 heeft het bedrijf de CO2 uitstoot met meer dan 96 procent gereduceerd t.o.v. 1996. Rob Boogaard is verantwoordelijk voor de groei- en duurzaamheidsstrategie van Interface. Hij is een belangrijke aanjager van de Interface-visie ‘Mission Zero’ om vóór 2020 het eerste volledig duurzame bedrijf ter wereld te zijn – zonder negatieve invloed op het milieu. Boogaard spreekt veelvuldig over de aanpak van Interface in heel Europa en toont aan dat radicale duurzaamheid niet alleen mogelijk is, maar dat het zich ook uitbetaalt. Tevens staat hij in de Duurzame Top 100 van Trouw.

Dagvoorzitter

 

Louise-Vet_370x370

Louise Vet,
Directeur NIOO-KNAW

Prof. dr. Louise Vet, directeur NIOO-KNAW
Louise Vet is directeur van het Nederlands Instituut voor Ecologie (NIOO-KNAW), dat hoogwaardig ecologisch onderzoek doet dat de maatschappij kan helpen om haar problemen op het gebied van natuur en milieu op te lossen. Vet staat bekend als initiator en fervent uitdrager van een duurzame circulaire economie die gebaseerd is op ecologische principes. Zij ziet het als haar missie het belang van de harmonie tussen economie en ecologie uit te dragen naar het brede publiek, in columns, lezingen en de media. Louise Vet is ook lid van de Denktank Zonne-energie van Stichting Zonne-energie Wageningen en ambassadeur van de Wageningse Klimaatconferentie. Tevens staat zij in de Duurzame Top 100 van Trouw.

 

Workshops

Tijdens de Wageningse Klimaatconferentie bieden wij een aantal interessante workshops aan. Iedere deelnemer kan aan één workshop deelnemen. Er is een beperkt aantal plaatsen per workshop beschikbaar. In het aanmeldformulier kunt u uw eerste, tweede en derde voorkeur aangeven.

Het nieuwe Wageningse samenwerkingsverband

Het Wagenings Ondernemers Contact (WOC) en de gemeente Wageningen sluiten tijdens de Wageningse Klimaatconferentie een convenant. De Wageningse ondernemers en de gemeente gaan zich inzetten voor projecten op het gebied van klimaat en duurzaamheid onder de noemer Wageningen Werkt Duurzaam.

 

Er bestond al een samenwerking van de gemeente en het bedrijfsleven op het gebied van zonne-energie, in Stichting Zonne-energie Wageningen. Nu deze stichting geen financiële middelen meer heeft, houdt deze echter op te bestaan. Het bedrijfsleven en de gemeente hebben nu besloten de samenwerking voort te zetten en te verbreden door initiatieven te gaan ontplooien voor alle duurzame energie, maar ook voor energiebesparing, duurzame bouw en -mobiliteit, meer groen in de stad en een circulaire economie. Tijdens de plenaire sessie zal dit convenant ondertekend worden en kunnen deelnemers hun input geven voor een verdere invulling van deze samenwerking.

Markt met diverse standhouders

Tijdens de inloop, pauze en de netwerkborrel is er een markt waar een aantal organisaties zich presenteert:

– Algreen (www.algreen.eu)
– CircleSmart (www.circlesmart.nl)
– Coöperatie ValleiEnergie (CVE) (www.valleienergie.nl)
– De Woningstichting (www.dewoningstichting.nl)
– Gemeente Wageningen (www.wageningen.nl/ondernemers)
– MKB Energy CheckUp (energycheckup.eu)
– NIOO-KNAW (nioo.knaw.nl)
– QING Groep (www.qing.nl)
– Starthub Wageningen (www.starthubwageningen.nl)

 

NB: Neem uw energiefactuur mee en laat direct een energiescan doen bij MKB Energy CheckUp!

Praktische informatie

Datum: donderdag 6 oktober

Tijd: 13.00 uur – 19.00 uur (inloop vanaf 12.30 uur met koffie en thee)

Locatie: Hotel De Wageningsche Berg, Generaal Foulkesweg 96, Wageningen

Voor wie: Wageningse bedrijven, instellingen en (burger)organisaties

Aanmelden

Aanmelding is gesloten.

 

Print Friendly

    Comments are closed.