BedrijfzoektBuur

Steeds meer mensen zien de mogelijkheden en voordelen van het zelf opwekken van schone stroom met zonnepanelen. Niet iedereen heeft hiervoor echter eigen geld beschikbaar. Aan de andere kant zijn er veel bedrijven die graag zonnepanelen zouden willen aanschaffen, maar óf zelf erg weinig voor hun stroom betalen (waardoor zonnepanelen op het eigen bedrijfsdak financieel onhaalbaar worden) óf geen geschikt dak hebben, omdat het bijvoorbeeld in de schaduw ligt. Met BedrijfzoektBuur kunnen bedrijf en buur de handen ineenslaan en samen zonnepanelen op het dak van de burger realiseren.

Het concept

Het concept BedrijfzoektBuur maakt het mogelijk dat bedrijven en burgers samen een zonnestroominstallatie realiseren. De een heeft het geld, de ander het dak. Samen hebben zij mooie fiscale voordelen, samen investeren zij in lokale duurzame energie. Het werkt als volgt. Het Bedrijf investeert in een zonnestroominstallatie op het dak van de woning van de burger, de Buur. Het Bedrijf is eigenaar van de zonnestroominstallatie, en heeft daarmee toegang tot fiscale mogelijkheden zoals de energieinvesteringsaftrek. De Buur heeft het genot van het gebruik van de zonnestroom, en betaalt hiervoor een vergoeding aan het Bedrijf.

Modelovereenkomst

Teneinde een dergelijke samenwerking tussen Bedrijf en Buur zo makkelijk mogelijk te maken, is er een modelovereenkomst BedrijfzoektBuur opgesteld. Deze overeenkomst is ontwikkeld door Wij Krijgen Kippen (Amsterdam), gemeente Almere, gemeente Deventer en Stichting Zonne-energie Wageningen. Loyens&Loeff heeft de overeenkomst tegen het licht gehouden en de laatste puntjes op de i gezet. De overeenkomst is voor iedereen gratis beschikbaar. Download ook het Memorandum BedrijfzoektBuur.

Geïntereseerd?

Bent u een Bedrijf dat geïnteresseerd is te investeren in zonnepanelen bij een Buur? Laat het ons weten en neem contact met ons op. Kijk voor meer informatie ook bij ons nieuwsbericht over de lancering van BedrijfzoekBuur.

 

Print Friendly

    Comments are closed.