De kracht van zonne-energie

De zon is een onvoorstelbaar krachtige energiebron. Concreet: de aarde ontvangt in een uur meer energie van de zon dan wij als mensheid in een jaar verbruiken. Het is de uitdaging voor de mens om deze energie beter te benutten. Wanneer ons dat lukt, dan hoeven we niet bang te zijn voor energieschaarste. Met zonnepanelen en zonneboilers kunnen we energie van de zon omzetten in voor de mens nuttige vormen van energie.

Zonnepanelen

Met zonnepanelen wekt u uw eigen stroom op. Als u zonnepanelen koopt, hoeft u de komende 25 jaar minder stroom van uw energieleverancier af te nemen. Afhankelijk van uw beschikbaar dakoppervlak en stroomverbruik, is het zelfs mogelijk om volledig in uw eigen stroomverbruik te voorzien met de opwekking van eigen, schone zonnestroom.

 

In 2012 groeide het wereldwijd geïnstalleerd vermogen met meer dan 40% tot een totaal vermogen van 102 GW. Duitsland is wereldkampioen zonne-energie met een opgesteld vermogen aan zonnepanelen van 33 GW eind 2012. Het vermogen aan zonnepanelen in Duitsland is meer dan het totale vermogen van alle conventionele kolen, gas- en kerncentrales samen in Nederland.

Grafiek: ontstuimige groei van zonnepanelen wereldwijd 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bron: EPIA, Global Market Outlook for Photovoltaics 2013-2017

Zonneboilers

Met een zonneboiler maakt u warm water. Een zonneboiler wordt aangesloten op het reguliere warmwatersysteem, zodat u altijd voldoende warm water heeft, ook gedurende bewolkte dagen.

Meer informatie

 

 

Print Friendly

    Comments are closed.