Check uw dak op de zonatlas!

Is uw dak geschikt voor zonne-energie? Denkt u na over het plaatsen van zonnepanelen en wilt u weten of uw dak geschikt is? Dat kunt u heel eenvoudig bekijken op www.zonatlas.nl. Op deze interactieve website kunt u met één muisklik zien of uw dak geschikt is voor zonne-energie.

Alle gegevens in kaart gebracht

Door uw adres in te voeren, ziet u wat de hoeveelheid zonnestraling op uw dak is, de zonne-energieopbrengst in kWh, wat de geschatte kosten hier van zijn en wat de terugverdientijd is. U hoeft zelf geen gegevens in te vullen, alle benodigde gegevens zijn reeds door de zonatlas in kaart gebracht.

 

De zonatlas is bovendien interactief: u kunt een persoonlijke draai geven aan de uitkomst door bijvoorbeeld de gewenste plek van de zonnepanelen aan te geven. Of – ook niet onbelangrijk – de grootte van uw huishouden of energieverbruik.

Nauwkeurige indicatie

De zonatlas toont voor elk dakvlak binnen de provincie Gelderland (en een aantal gemeenten daarbuiten) de geschiktheid voor de opwekking van zonne-energie. Door het combineren van weerdata, de invallende zonnestraling en de hellingshoek van de daken en de schaduwsituatie wordt een nauwkeurige indicatie van de geschiktheid voor zonne-energieopwekking gegeven.

 

Kijk op www.zonatlas.nl/wageningen

 

Print Friendly

    Comments are closed.