2 juni: Wageningen genomineerd voor Solar City 2015!

Logo Solar Days 2015Wageningen is, samen met Utrecht en Delft, genomineerd voor de titel ‘Solar City 2015′. Deze verkiezing wordt georganiseerd in het kader van de promotiecampagne Solar Days en is bedoeld voor Nederlandse gemeenten en steden die koploper zijn op het gebied van zonne-energiesystemen en die het gebruik van zonne-energie stimuleren. Het is de derde keer op rij dat Wageningen genomineerd wordt voor deze eervolle titel. In 2013 won Wageningen de verkiezingen en werd tot Solar City 2013 gekroond.

 

Een vakjury selecteerde gisteren uit een groot aantal aanmeldingen de drie genomineerden Delft, Utrecht en Wageningen. De jury bestaat uit vertegenwoordigers van Klimaatverbond, Holland Solar, RVO Nederland, Organisatie voor Duurzame Energie (ODE), Stichting Monitoring Zonnestroom en Solar Magazine. De genomineerden presenteren zich op vrijdag 5 juni tijdens het Nationaal Solar Evenement in Nijmegen. Dan zal ook de uiteindelijke winnaar worden bekendgemaakt. Publiek is welkom en kan zich aanmelden via www.solardays.nl om aanwezig te zijn.

Wageningen

De jury gaf aan Wageningen om de volgende redenen te hebben genomineerd: “Gemeente Wageningen heeft klimaatneutraal als doelstelling voor 2030, en werkt al enkele jaren actief aan de realisatie hiervan onder regie van de Stichting Zonne-energie Wageningen. De rol van deze stichting is tactisch en strategisch een belangrijke zet van de gemeente en helpt de gemeente in het uitgebreid betrekken van de samenleving. Continuïteit in de samenwerking met alle marktpartijen wordt hierdoor verzekerd. De jury looft het feit dat, in vergelijk met vele andere gemeenten, zonnewarmte in de ambitie is meegenomen. Ook de eigen toepassingsprojecten van zonne-energie op gebouwen van de gemeente verdienen waardering. Zo wordt energie van de zon gebruikt in onder andere de stadswerf, in 13 scholen, en in een sportcomplex.”

Nationaal Solar Evenement

Het Nationaal Solar evenement vindt plaats op 5 juni om 13.30 uur in het Technovium gebouw in Nijmegen. Onderdeel van het programma is de bekendmaking van de winnaar van de ‘Solar City 2015’ verkiezing. Deelname is gratis. Registreren voor deelname gaat via de website www.solardays.nl

 

Print Friendly

    Comments are closed.