31 januari: Partijleider GroenLinks Bram van Ojik bezoekt zonnepanelenproject MARIN

Bram van Oijk bezoekt zonnepanelenproject MARIN

Met een bezoek aan de 1260 onlangs geïnstalleerde zonnepanelen op het dak van MARIN trapte Bram van Oijk, de partijleider van GroenLinks, vandaag de campagne ‘GroenLinks trekt aan de bel’ af. De nieuwe zonnepanelen gaan 280.000 kWh per jaar opleveren en vormen daarmee het grootste zonnepanelenproject in Wageningen en een van de grotere projecten in Nederland. De geboren en getogen Veenendaler Van Ojik was onder de indruk van het project: ‘Het is een prachtig gezicht, zoveel zonnepanelen bij elkaar. Dit is waar we ons als GroenLinksfractie in de Tweede Kamer elke dag voor inzetten.’

 

Bedrijven blijven vaak achter in overstap naar zonne-energie

Ten opzichte van particulieren blijven bedrijven vaak achter in de overstap naar zonne-energie. De reden hiervoor is dat elektriciteit voor hen niet duur is. Hoe meer elektriciteit ze gebruiken hoe minder energiebelasting ze namelijk hoeven te betalen. Daarmee kunnen zonnepanelen moeilijker worden terugverdiend. Toch zijn er vooruitstrevende bedrijven zoals MARIN die de langere terugverdientijd accepteren en een stap willen zetten in de verduurzaming van hun bedrijfsvoering. Bas Buchner van MARIN is verheugd dat MARIN vanaf nu een deel van de elektriciteitsbehoefte zelf kan opwekken.

Nieuwe mogelijkheden dankzij nieuwe belastingkorting

Rogier Coenraads, projectleider van Stichting Zonne-energie Wageningen, ook aanwezig bij het bezoek: “Als Stichting Zonne-energie Wageningen zijn we verheugd dat MARIN een van de grootste zonnestroomsystemen in Nederland op haar dak heeft gerealiseerd. Het vormt een zeer belangrijke bijdrage aan het behalen van onze doelstelling van 2 MW zonne-energie in Wageningen. Samen met MARIN zijn we nu aan het kijken of er een tweede zonnestroomsysteem op het dak van MARIN gerealiseerd kan worden, waarbij gebruik wordt gemaakt van de per 1 januari geïntroduceerde korting op de energiebelasting. Dankzij het aangenomen voorstel van GroenLinks in de Tweede Kamer is deze belastingkorting gegarandeerd voor 10 jaar.”

 

Voor meer informatie over het zonnepanelenproject van MARIN, bekijk ook het eerdere nieuwsbericht.

 

Print Friendly

    Comments are closed.