9 juli: De Woningstichting doet huurders Haverlanden uniek aanbod voor zonnepanelen

9 juli 2012 | Stichting Zonne-energie Wageningen werkt samen met vele partijen om zonne-energie voor iedereen in Wageningen toegankelijk te maken. Zo ook met de Woningstichting. Deze woningcorporatie biedt huurders in de  Haverlanden, Kennedyweg en Churchillweg  nu aan om zonnepanelen op het dak van hun woning te plaatsen. De huurders kunnen daarmee hun eigen stroom opwekken. Dat scheelt hen zo veel in energiekosten, dat ze de gevraagde huurverhoging er ruimschoots uithalen.

 

De 124 woningen aan de Haverlanden gaan in de herfst in groot onderhoud. Het dak en de muren worden geïsoleerd en er komt overal dubbel glas. Dat maakt de woningen al flink zuiniger in gasgebruik. Om ook te besparen op elektriciteitskosten kunnen bewoners kiezen voor zonnepanelen. De Woningstichting biedt aan de helft van de investering in zonnepanelen voor haar rekening te nemen. De huurders betalen de andere helft via een huurverhoging.  De Woningstichting is eigenaar van de panelen en blijft dus ook verantwoordelijk voor het onderhoud. Het voordeel van de zonnepanelen is geheel voor de huurder. Via een waarborg garandeert de Woningstichting dat de huurders er financieel niet op achteruit gaan, mocht de energieopbrengst van de panelen onverhoopt tegenvallen.

 

Stichting Zonne-energie Wageningen is erg blij met het initiatief van de Woningstichting. Rogier Coenraads, projectleider van Stichting Zonne-energie Wageningen: “Wij kennen geen andere woningcorporatie in Nederland die, zonder enige subsidie, de gehele investering in zonnepanelen voor eigen rekening neemt, slechts de helft daarvan doorberekent aan de huurder en de besparing op de energierekening dankzij zonnepanelen ook nog eens aan haar huurders garandeert door een financiële waarborg.”

 

Print Friendly

    Comments are closed.